>
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.02.10, 17:43   #4 (permalink)
uЯiSк
By The Hayat ..
uЯiSк - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şube: Yurt Dışı
Öğrenim: Anadolu Lisesi
Sınıf: -
Teşekkürler Teşekkürleri: 3
1315 mesajına 3354 kere teşekkür edildi.

uЯiSк - MSN üzeri Mesaj gönder

Gülşehri :

(XIV’üncü asır)
Şair. Asıl adı Süleyman’dır. Kırşehir’de yaşadı. Ahî Evran’ın dervişlerindendir. Sonra kendisi de şeyh olmuştur. Mantıku’t-tayr’ını İlhanlı hükümdarı Gazan Han’a sundu (1307). Geniş bir tasavvuf kültürüne sahip olduğu eserlerinden an*laşılmaktadır. Doğum ve ôlüm tarihleri bilinmiyor.
Mantıkut tayr, İranlı Şair Attar’ın aynı İsİmlt mesnevisi nin geniş tercümesidir. Gülşehrî, çevirisine Mevlanânın Mesnevisi ile Kelile ve Dimne’den hikayeler katmıştır. Ko nusu tasavvuf olan bu eser akıcı, ahenkli bir Türkçe ile ya*zılmıştır. Tasavvufu anlatan 4408 beyitten meydana gelmiş tir. [Eserin tıpkı basımı A. Sırrı Levendin önsözü ile birlikte TDK tarafından yayımlandı. Müjgan Cumbur'un doktora te zinin konusu da bu eserdir.] Felekname adlı eseri Farsça bir mesnevidir. [S. Kocatürk tercüme etti, “Gülşehri ve Feleknâme” (1982).! Keramat-ı Ahî Evrân mesnevisinde Ahî Evren’ın kerametlerini anlatır. yayınlandı (1955).! Gülşehrî’nin Farsça yazılmış Aruz risale si ile nazire mecmualarında bulunan Türkçe 7 gazeli de mevcuttur. Manzum Kudûrî Tercümesi henüz bulunama mıştır.

Bir erkeğin en Lezzetli yeri ' başının eti ' sanırım. Bu kadar kadın yanılıyor olamaz zira (:

‎''Seni tanıyamıyorum artık'' derken ne kadar da haklıydın.. Ben de seni sevdikten sonra bir daha hiç kendime rastlamadım...

Sana yolculuk yapmak istiyorum.
Kes yüreğine giden bir bilet ;
''CAN'' kenarı olsun..

" Kapı gıcırtısı ayrılığımızın fon müziği iken.. Sen bana seni seviyorum derken playback mi yaptın ? "

+ 18

uЯiSк isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla